Gelibolu’da avukata yapılan saldırıya Çanakkale Barosu Başkanı Şarlan’dan tepki: “Saldırılara boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelibolu’da avukata yapılan saldırıya Çanakkale Barosu Başkanı Şarlan’dan tepki: “Saldırılara boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız”
Çanakkale Barosu Gelibolu ilçesi avukatlarından Zafer Kemerliler'e yapılan saldırıda şüpheli tutuklandı. Baro Başkanı Şarlan yaptığı açıklamada, “Avukatlara karşı yapılan menfur saldırılara karşı asla boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar Çanakkale Barosu olarak sürecin sıkı takipçisi olacağız” dedi.

Av. Zafer Kemerliler'in bürosunda bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren fail, Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama istemli olarak sevk edildiği Gelibolu Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Olay hakkında konuşan Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, "Avukatlar, görevlerini ifa ederken kamu görevlisi sayılırlar. Avukatlar hiçbir dava dosyasının da tarafı değildir, sadece yaptıkları görev ile vatandaşa vekil sıfatı ile hukuki hizmet sunarlar. Avukatlar hukuki hizmet sundukları dava ile özdeşleştirilmemelidir” dedi.

Şarlan yaptığı açıklamada, “Avukatlara karşı yapılan menfur saldırılara karşı asla boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız. Meslektaşımız Av. Zafer Kemerliler’e yapılan menfur saldırıyı kınıyor, kendisine bir kez daha geçmiş olsun diyor, saldırganın öncelikle 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 57. maddesi dikkate alınarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar Çanakkale Barosu olarak sürecin sıkı takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.
 


Çanakkale’deki binlerce yıllık su kemerinin restorasyon çalışmalarında sona gelindiÖnceki Haber

Çanakkale’deki binlerce yıllık su kemeri...

İl Sağlık Müdürü Taşçı’dan, Fevzipaşa Mahallesi sakinlerine bilgilendirmeSonraki Haber

İl Sağlık Müdürü Taşçı’dan, Fevzipaşa Ma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!