Perşembe gününe dikkat: Kuvvetli yağış geliyor, sıcaklıklar 10 derece birden düşecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Perşembe gününe dikkat: Kuvvetli yağış geliyor, sıcaklıklar 10 derece birden düşecek!
Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. 2 gün sürecek yağışların ise Marmara Bölgesi'nin tamamı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülkemizin Batı kesimlerinin 08.10.2020 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege’de kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Perşembe günü Marmara ve Ege Bölgesinde, Cuma günü ise İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yağışlı sistemin Cuma günü Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir."

Anahtar Kelimeler:
Bayramiç'te beton zemine düşen 3 yaşındaki kız çocuğu öldü!Önceki Haber

Bayramiç'te beton zemine düşen 3 yaşında...

Başkan Öz: "Sorunlara çözüm oluyoruz"Sonraki Haber

Başkan Öz: "Sorunlara çözüm oluyoruz"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!