AK Parti’li Korkmaz’dan, CHP’ye bütçe tepkisi: “Yenice'yi yine yok saydılar!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’li Korkmaz’dan, CHP’ye bütçe tepkisi: “Yenice'yi yine yok saydılar!"
Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, İl Özel İdare 2021 yılı bütçesinde Yenice ilçesine az ödenek ayrıldığı gerekçesiyle CHP grubuna tepki gösterdi. Korkmaz, “Kırsalda yaşayan nüfus olarak Çanakkale’nin ikinci büyük ilçesi olan Yenice’yi performans programında ayırdıkları ödenekle,  geçen yıl olduğu gibi bu bütçe yılında da adeta yok saymışlardır. Adaletten bahseden CHP’nin, Yenice’ye layık gördüğü ve ayırdığı bu ödenekleri Yenice halkının takdirine sunuyoruz” dedi.

Bülent Korkmaz, konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale İl Özel İdaresi 2021 yılı bütçesi, 27 Kasım 2020 Cuma günü Çanakkale İl Genel Meclisinde 145 milyon 950 bin TL olarak tüm parti gruplarının desteği ile yani oy birliği ile onaylanmıştır. Çanakkale İl Özel İdaresi bütçemiz köylerimize, ilçelerimize ve Çanakkalemize hayırlı olsun.

Bütçe oylaması öncesi, Çanakkale İl Özel İdaresi 2021 yılı Performans programı görüşmelerinde AK Parti ve MHP grubu olarak, İl Genel Meclisinin onayına sunulan performans programında sözüm ona adalet için Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen CHP’nin İl Genel Meclis Üyelerinin, adaletsiz ve hakkaniyetten uzak bir performans programı hazırladıklarına şahit olduk. 

Meclise sunulan performans programında, tarım, hayvancılık ve kırsal nüfusuyla öne çıkan Yenice ilçemiz,  2021 yılında yapılacak yatırımlardan hak ettiği payı alamamaktadır. Çanakkalemizin tüm köylerinde yaşayan 148 bin 530 nüfusunun 21 bin 847’si, diğer bir ifadeyle yüzde 14,70’i Yenice’nin köylerinde yaşamaktadır.

Maalesef CHP İl Genel Meclis Üyeleri,  kırsalda yaşayan nüfus olarak Çanakkale’nin ikinci büyük ilçesi olan Yenice’yi performans programında ayırdıkları ödenekle,  geçen yıl olduğu gibi bu bütçe yılında da adeta yok saymışlardır. Adaletten bahseden CHP’nin, Yenice’ye layık gördüğü ve ayırdığı bu ödenekleri Yenice halkının takdirine sunuyoruz.

Çanakkalemiz tüm ilçeleri ile birlikte, sanayi ve turizmin yanında tarım ve hayvancılığıyla da ön plana çıkan bir ilimiz. Çanakkale İl Özel İdaresi olarak, köylerimizin alt ve üst yapı yatırımlarının yanında, ilimizin tarımına da destek olmaktayız. İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından üreticimize katkı sağlayan, alternatif ürünlerin yetiştirilmesi için üreticimize yardımcı olan projeleri her zaman destekledik ve gereken ödenekleri bütçemizden ayırdık. 
AK Parti ve MHP grubu olarak üzülerek belirtmek isteriz ki; 2021 yılı Çanakkale İl Özel İdaresi bütçesinde Çanakkale tarımına, hayvancılığına ve üreticilerimize yönelik projelere, bizim tüm itirazlarımıza rağmen, CHP’li üyeler tarafından gereken ödenek ayrılmadı.

Geçmiş dönemlerde AK Parti ve MHP’nin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisinde, İl Tarım Müdürlüğü tarafından üreticilerimize yönelik hazırlanan projeler her yıl desteklendi. Biz AK Parti ve MHP grubu İl Genel Meclis Üyeleri olarak milletimize hizmetten yanayız. Bu hizmetleri milletimize ulaştırırken, haktan, hukuktan ve adaletten ayrılmadan çalışıyoruz. Memleketimize yapılacak olan hizmetin her zaman savunucusu ve destekçisiyiz. Tabi ki adaletli olmak kaydıyla…”
 

Anahtar Kelimeler:
Emek Bürosu’nun hedefinde Dardanel var: “İşçilerin hayatları hiçe sayıldı, Romanlara etnik ayrımcılık yapıldı”Önceki Haber

Emek Bürosu’nun hedefinde Dardanel var:...

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri sahiplerini bulduSonraki Haber

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!