Başkan Kaşdemir müjdeyi verdi: "Troya Kültür Yolu Festivali seneye tekrar olacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kaşdemir müjdeyi verdi: "Troya Kültür Yolu Festivali seneye tekrar olacak"
Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bu yıl ikincisi düzenlenen ve 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çeken Troya Kültür Yolu Festivali’nin 2024 yılında yeniden düzenleneceği müjdesini verdi. Kaşdemir, “Bakanımızla konuşmuş olmanın rahatlığıyla ifade ediyorum; Troya Kültür Yolu Festivali seneye tekrar olacak” dedi.

Çanakkale’de 9-17 Eylül tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen ve 40 farklı mekanda 500’den fazla etkinliğin düzenlendiği Troya Kültür Yolu Festivali’nin ardından, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı tarafından basın mensupları ile teşekkür buluşması gerçekleştirildi.

Festivale gösterdikleri yoğun ilgi dolayısıyla Çanakkalelilere teşekkür eden Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Troya Kültür Yolu Festivali için Çanakkale halkına gönülden çok teşekkür ediyoruz.  Çanakkale halkı festivale sahip çıktı ve Çanakkale bu festivali çok sevdi. Festival kapsamı sürecinde Çanakkale'deki herkes bu festivalde kendinden bir şey buldu. Herkes mutlaka seveceği bir etkinliğe geldi. Herhalde bu festival kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere gelmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURDUK”

Kaşdemir açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Kültür Yolu Festivali sadece ulusal değil, uluslararası farkındalığı da arttırdı. Festivalin amaçlarından birisi de zaten bu. Çanakkale’de hem Çanakkaleliler olarak iyi bir festival yaşadık hem de Türkiye’nin gündemine oturduk. Çanakkale’nin tanıtımı anlamında da festival maksadına ulaşmış oldu. Geri dönüşlere baktığımız zaman da Türkiye’nin değişik yerlerinden arayanlar oldu. Bu festivalin amaçlarından bir tanesi de ekonomik canlılık getirmekti. Festival tarihi tam Çanakkale’de yazlıkçıların, turistlerin döndüğü ama öğrencilerin de henüz gelmediği o ölü sezon dediğimiz ara sezonda bir takvim oldu. O açıdan hem esnaf hem ticaret erbapları festival tarihini çok olumsuz buldu. Özellikle iş yapma, alışveriş yapılma anlamında tam o boş sezonun boş zamanında Çanakkale’nin doldurulmuş olduğu, bir hareketliliğin geldiği anlaşılmış oldu. Dolayısıyla festivalin ekonomik ve ticari boyutu da Çanakkale’ye iyi geldi.”

“SENEYE TEKRAR OLACAK”

Festivalin Çanakkale’deki geleceğine ilişkin bilgi de veren Kaşdemir, "Bu festivali çok seven insanlar yine aynı soruyu sormaya başladılar. 'Başkanım bu festival seneye tekrar olacak mı?' diye. Burada tekrar ifade ediyorum. Yani bakanımızla konuşmuş olmanın rahatlığıyla ifade ediyorum; Troya Kültür Yolu Festivali seneye tekrar olacak" diye konuştu.


Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali fırtınası esti: Ziyaretçi sayısı 1 milyon barajını geçti!Önceki Haber

Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali...

Saat Kulesi Meydanı’nda lağım kokusu isyanı!Sonraki Haber

Saat Kulesi Meydanı’nda lağım kokusu isy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!