Çanakkale siyasetinde ‘su indirimi’ tartışması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale siyasetinde ‘su indirimi’ tartışması!
Çanakkale’de suyun birim fiyatına her ay otomatik yapılan yüzde 5’lik zammın belediye meclisinde oybirliğiyle iptal edilmesinin ardından, “Suya yüzde 50 indirim yapılsın şeklindeki teklifimizi neden reddettiniz?” çıkışında bulunan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’a, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun’dan cevap geldi. Ergun, “Bu tip gerçeklikten kopuk popülist açıklamalar toplumun aklıyla alay etmektir” sözleriyle Makas’ı hedef aldı.

Çanakkale Belediyesi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında, suyun birim fiyatına her ay otomatik olarak yapılan yüzde 5’lik zammın oybirliğiyle iptal edilmesi, AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi.

“YÜZDE 50 İNDİRİM TEKLİFİMİZİ NEDEN REDDETTİNİZ?”

Karar sonrası, “Su zammı iptalini ‘indirim’ diye pazarlamaya çalışan Çanakkale Belediye Başkanını samimiyete davet ediyoruz!” başlığıyla açıklama yapan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, “Yeni seçilen belediye meclisi üyelerinin oybirliği ile bu yanlıştan dönülmesi sevindiricidir. Ancak suya yapılan aylık düzenli zammın iptal edilmesi kararının Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek tarafından ‘indirim’ gibi gösterilmesi vatandaşın aklıyla alay etmektir” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçen dönem bir başka CHP'li belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin oylarıyla su ücretlerine maalesef ‘aylık düzenli %5'lik zam’ kararı alınmıştı. Yeni seçilen belediye meclisi üyelerinin oybirliği ile bu yanlıştan dönülmesi sevindiricidir. Ancak suya yapılan aylık düzenli zammın iptal edilmesi kararının Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek tarafından ‘indirim’ gibi gösterilmesi vatandaşın aklıyla alay etmektir. Buradan Belediye Başkanı Muharrem Erkek'e sormak istiyoruz, ‘indirim’ algısıyla reklam yapmaya çok meraklıydınız da, belediye meclisi toplantısında parti grubumuzca Çanakkaleli hemşehrilerimiz için ‘suya %50 indirim yapılsın’ şeklindeki teklifimizi neden reddettiniz? Reddetmek yerine, neden çalışalım demediniz? %50 olmaz, belki başka bir oranda gerçek indirim yapabiliriz deyip değerlendirmediniz? Çanakkale kamuoyu adına sormak istiyoruz!”

“ESAS BU TİP POPÜLİST AÇIKLAMALAR TOPLUMUN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR”

AK Partili Makas’ın bu çıkışına cevap, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun’dan geldi.

“Açlık sınırının asgari ücreti geçtiği, yoksulluk sınırının 50 bin TL’yi geçtiği ülkemizde esas bu tip gerçeklikten kopuk popülist açıklamalar toplumun aklıyla alay etmektir” diyen Ergun, Makas’a cevap niteliğindeki açıklamasında şunları kaydetti:

“AK Parti İl Başkanı Sayın Makas, Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Erkek’in su faturalarındaki %5 otomatik zammın kaldırıldığı ve bunun bir yıl sonunda yaklaşık %60 oranında bir tasarrufa sebep olacağıyla ilgili açıklamasına verdiği cevapta ‘toplumun aklıyla alay etmekten’ bahsetmiş. Halkımız; kimin, kimin aklıyla ve kesesiyle alay ettiğini çok iyi biliyor ki, 31 Mart Yerel Seçimlerinde gerekeni söyledi. Emeklimiz de, öğrencimiz de, işçimiz de, memurumuz da… Açlık sınırının asgari ücreti geçtiği, yoksulluk sınırının 50 bin TL’yi geçtiği ülkemizde esas bu tip gerçeklikten kopuk popülist açıklamalar toplumun aklıyla alay etmektir. Kimse merak etmesin, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği halkımızın derdine derman olacak, olmaya devam edecek…”


Kene ısırığı hayattan kopardı!Önceki Haber

Kene ısırığı hayattan kopardı!

Çanakkale Köprüsü'nde kamu zararı iddiasına takipsizlik!Sonraki Haber

Çanakkale Köprüsü'nde kamu zararı iddias...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!