CHP'de 'kumpas' iddiaları disipline taşındı: Ünüvar'ın ihracı isteniyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'de 'kumpas' iddiaları disipline taşındı: Ünüvar'ın ihracı isteniyor!
Kumpas iddiaları sonrasında CHP'de kılıçlar çekildi. 7 belediye meclis üyesi ve eski İl Başkanı İsmet Güneşhan; CHP İl Yönetim Kurul Başkanlığına dilekçe vererek Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar’ın partiden ihracını talep etti.

Aynalı Pazar'ın haberine göre; Çanakkale Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyeleri Deniz Karaduman, İbrahim Soydan, Umut Karagöz, Egemen Ergun, Ercüment Furuncu, Berkay Güzel ve Süleyman Canpolat’ın yer aldığı 7 imzalı bir dilekçe ve eski il başkanı İsmet Güneşhan'ın ayrı bir dilekçe ile müracaat ettikleri il yönetim kurulundan, Cengiz Ünüvar’ın partiden ihracı talep edildi. Bunun için Yönetim Kurulunun İl Disiplin Kurulunu devreye sokması istendi.

İDDİALAR VAHİM

Partide günlerdir konuşulan, Genel Merkeze belgelerin gönderildiği iddialar arasında CHP üyesi bazı isimlerin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başta olmak üzere eski İl Başkanı İsmet Güneşhan ile 7 CHP’li Meclis üyesinin yanı sıra bazı belediye başkanları hakkında itibarsızlaştırıcı haberler yaptırıldığı gündeme gelmişti. Bu haberler için bazı internet sitesi sahipleri ile Whatsapp üzerinden yazışmaların olduğu, bu yazışmalarda haber yapılması için banka üzerinden havalelerin yapıldığı gündeme gelmişti. Bunu yapan CHP’li ismin Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar olduğu gerekçesi ile partiye dilekçe veren CHPli 7 meclis üyesi ve eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, ihraç talebinde bulundu.

YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

CHP’li meclis üyeleri ve İsmet Güneşhan’ın ayrı ayrı hazırladıkları dilekçelerde Cengiz Ünüvar’a çeşitli suçlamalarda bulundukları öğrenildi. İsmet Güneşhan, Ünüvar’a yönelik; “Para karşılığında birine parti tüzel kişiliğine, parti adına görev yapan/yapmış kişiler aleyhinde gerçeğe aykırı olarak siyasi itibar zedelemeye çalışma, karalama, itibar suikastı yaptırma” suçlamaları bulunuyor. Dilekçelerde ayrıca, “Partiyi küçük düşürme, partili seçilmişlerin kamuoyu nezdinde ötekileştirilmesi, itibarsızlaştırma çabaları, parti ve parti temsilcilerine iftira atmak, karalama” suçlamaları yer aldığı öğrenildi.

İL YÖNETİMİNİN KARARI BEKLENİYOR

7 meclis üyesi ve eski İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın yaptığı müracaatı önce il yönetim kurulu görüşecek. Yönetim kurulu onay verirse, Cengiz Ünüvar ihraç istemi ile İl Disiplin kuruluna sevk edilecek. Yönetim kurulu disiplin kurulan sevki gerekli görmez ile müracaat edenlerin MYK’ya başvurma hakları buluyor. Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise iddialar ile ilgili sessizliğini koruyor.

Anahtar Kelimeler:
Akçansa işçileri büyük tehlike atlattı: 2 saat kurtarılmayı beklediler! Önceki Haber

Akçansa işçileri büyük tehlike atlattı:...

Çanakkale Madenciler Derneği: "İş yerindeki saldırıyı şiddetle kınıyoruz"Sonraki Haber

Çanakkale Madenciler Derneği: "İş yerind...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!