Jülide İskenderoğlu: “Müsilaj sorununu yerinde inceliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jülide İskenderoğlu: “Müsilaj sorununu yerinde inceliyoruz”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun da üyesi olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Müsilaj Araştırma Komisyonu, Marmara Denizi'nde 7 ili kapsayacak olan çalışmalara İstanbul'da başladı. 

Geçtiğimiz aylarda Marmara denizini kaplayan müsilaj sorununun nedenlerini araştırmak üzere TBMM tarafından kurulan Müsilaj Araştırma Komisyonu bugün İstanbul’da çalışmalarına başladı. Komisyon, Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaj sorununun nedenlerini araştırmak ve gereken önlemleri almak üzere Ankara’dan gelen heyetle birlikte bu sabah Yenikapı’da bulunan İSKİ Arıtma Tesisinde toplandı. Komisyon, Yenikapı İSKİ Arıtma Tesisinde bir araya gelen heyet ilk önce Yenikapı Arıtma Tesisi Projesi alanını inceledi. İncelemeler sonrası proje ile ilgili komisyon üyelerine sunum yapıldı. 

“SORUNU YERİNDE İNCELİYORUZ”

Müsilaj sorununun Çanakkale’yi de yakından ilgilendirdiğini söyleyen komisyon üyesi ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Komisyon olarak bir süredir toplantılarımızı sürdürüyorduk. Müsilajın nedenleri ve önleme çalışmalarıyla ilgili hem Bakanlıklar hem ilgili kurumlar komisyonumuza sunumlar gerçekleştirdi. Bugün de saha çalışmasına başlayarak sorunu yerinde inceliyoruz. Denizlerimizde, hem balıkçılarımıza hem turizm amaçlı denizlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatan bu durumun nasıl önlenebileceğine dair çalışmalar yapıyoruz. Bu inceleme çalışmaları kapsamında, heyetimizi Çanakkale’de de ağırlayarak buradaki durumu göstereceğiz” dedi.


Yorgun flamingo Çanakkale’de tedavi altına alındıÖnceki Haber

Yorgun flamingo Çanakkale’de tedavi altı...

ÇOMÜ’de ilk öğrenci kaydı yapıldıSonraki Haber

ÇOMÜ’de ilk öğrenci kaydı yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!