Sansür sürüyor, Erkek susuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sansür sürüyor, Erkek susuyor!
Partisinin İl Yönetimi tarafından sansüre maruz kalan, hedef tahtasına konulan, "Partimizde önemli görevlerde bulunanların parti etiğine ve siyasi ahlaka uygun davranmaları gerekmektedir. Davranmayanlar ile ilgili de konumu ne olursa olsun hakkında tüzüğümüzün gerekleri yerine getirilecektir" sözleriyle üstü kapalı tehdit edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in sessizliğini koruması dikkat çekiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan destekli CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural arasında kongre
sürecinde başlayan gerilim, Ural'ın kongreyi kazanmasıyla birlikte tavan yaptı.

3 GÜN SONRA TEBRİK ETMİŞTİ

Ural'ın 4 oy farkla il başkanlığı görevine seçilmesinin ardından sessizliğe bürünen Erkek, tepkiler üzerine 3 gün gecikmeli olarak Ural'ı tebrik etmişti.

Erkek tebrik mesajında, "37. Olağana İl Kongremizde İl Başkanı seçilen Sayın Metin Ümit Ural'ı ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerimizi, İl Disiplin Kurulu Üyelerimizi ve Kurultay Delegelerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

23 Şubat'taki İl Kongresinin ardından Muharrem Erkek ile Metin Ümit Ural'ın bir daha yan yana gelmemesi dikkat çekmişti.

SANSÜR BAŞLADI!

Yaşananların ardından Muharrem Erkek'e tavır alan CHP İl Yönetimi ise, sansür yöntemini devreye soktu. İl Başkanlığının resmi sosyal medya hesaplarında CHP'li tepe yöneticilerin tüm açıklamalarına yer verilirken, Muharrem Erkek yok sayıldı. Parti Genel Merkezinde basın toplantıları düzenleyen, Meclis'te konuşan Erkek'in hiçbir açıklaması sosyal medya hesaplarında paylaşılmadı.

ÜSTÜ KAPALI TEHDİT!

CHP İl Yönetiminin 20 Haziran tarihli basın açıklamasının hedefinde ise yine Muharrem Erkek vardı. 23 Şubat'taki kongrenin ardından parti örgütünü ziyaret etmemekle eleştirilen ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Uz'un, CHP İl Başkanlığına yönelik sert sözlerine cevap vermemekle suçlanan Erkek için, "İYİ Parti GİK Üyesi devreye giriyor, açıklama yapıyor. Ancak bizim Çanakkale Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız ise her nedense ortada yok. Seçilmiş olduğumuz 23 Şubat'tan bu güne henüz parti örgütümüzü ziyaret etmemiş durumdadır. Yoğunluğu çok fazla olabilir ama bu konuda Sayın Rıdvan Uz'a bir açıklama yapabilir diye düşünüyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Aynı açıklamada, "Partimizde önemli görevlerde bulunanların parti etiğine ve siyasi ahlaka uygun davranmaları gerekmektedir. Davranmayanlar ile ilgili de konumu ne olursa olsun hakkında tüzüğümüzün gerekleri yerine getirilecektir" sözleriyle Erkek üstü kapalı tehdit edilmişti.

SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!

CHP İl Yönetimi cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, kendi partisi tarafından sansüre uğrayan, hedef tahtasına konulan ve hakkında tüzüğün yerine getirileceği imasıyla
adeta üstü kapalı tehdit edilen CHP Genek Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in sessizliğini koruması dikkat çekiyor. 

Meclis'te temsil ettiği şehrin parti yöneticileri tarafından Erkek'e uygulanan sansürün Genel Merkez'de nasıl karşılandığı ise merak konusu oldu.


 


Küçükkuyu Belediyesinde koronavirüs karantinası!Önceki Haber

Küçükkuyu Belediyesinde koronavirüs kara...

Birol Arslan'a borç afişi göndermesi: "Nerede şeffaf belediyecilik?"Sonraki Haber

Birol Arslan'a borç afişi göndermesi: "N...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!