Çanakkale çarşı bölgesindeki işgaliye düzenlemesi çalışmaları yerinde incelendi
Çanakkale çarşı bölgesindeki işgaliye düzenlemesi çalışmaları yerinde incelendi
Çanakkale çarşı bölgesinde yaşanan işgaliye uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla, bölgedeki iş yerleri ve kaldırımlarda yerinde inceleme gerçekleştirildi.
Çanakkale çarşı bölgesinde yaşanan işgaliye uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla, bölgedeki iş yerleri ve kaldırımlarda yerinde inceleme gerçekleştirildi.
Çarşı bölgesinde gerçekleştirilen inceleme programına Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Dehmen, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman ve Bülent Erdoğan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Özcan, zabıta ekipleri ve basın mensupları katıldı.

Gerçekleştirilen saha ziyaretinde, çarşı bölgesindeki kaldırımların kullanım durumu, iş yerlerinin kaldırım alanlarına yönelik uygulamaları ve yayaların geçişini etkileyen hususlar yerinde değerlendirildi. Belediye yetkilileri ve zabıta ekipleri tarafından mevcut durum hakkında katılımcılara bilgi verildi. İncelemelerde, çarşı bölgesinde yaya güvenliğinin ve erişilebilirliğin sağlanması, kaldırımların amacına uygun şekilde kullanılmasının temini ve işletmeler ile yayaların ortak kullanım alanlarında yaşanan sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen saha ziyareti hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, “Çarşı bölgemiz, kentimizin hem ticari hayatının hem de sosyal yaşamının önemli merkezlerinden biri. Burada yaşanan kaldırım kullanımıyla ilgili sorunları yerinde görmek, işletmelerimizin görüşlerini dinlemek ve çözüm önerilerini ilgili kurumlarımızla birlikte değerlendirmek amacıyla sahada incelemelerde bulunduk. İşletmelerimizin ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi kadar, vatandaşlarımızın kaldırımları güvenli, rahat ve erişilebilir şekilde kullanabilmesi de büyük önem taşıyor. Amacımız işletmelerimizi zor durumda bırakmak değil; işletmelerimizin faaliyetlerini sürdürebilmesi ile vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarından sağlıklı şekilde yararlanabilmesini gözeterek, çarşılarımızı daha düzenli, erişilebilir ve herkes için yaşanabilir hale getirmek. Bu noktada ilgili kurumlarımız ve işletmelerimizle iş birliği içerisinde, sahadaki sorunlara çözüm odaklı yaklaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
