Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale'de koronavirüs testleri artık daha hızlı yapılıyor

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2020 - 18:17, Güncelleme: 21.04.2020 - 18:17
 

Çanakkale'de koronavirüs testleri artık daha hızlı yapılıyor

ÇOMÜ Pandemi Hastanesinde kullanılmaya başlanan hızlı real-time PCR kitleri ile günde ortalama 380 koronavirüs testi sonuçlandırılıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen hızlı real-time PCR kitlerinin yanı sıra Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi ve GESTAŞ’ın 150 bin TL’lik desteğiyle alınan ikinci real-time PCR cihazı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı daha donanımlı hale getirildi. İki cihazla birlikte testleri sonuçlandırma süreleri kısaltıldı.  Tüm biyogüvenlik önlemlerinin alındığı, birbirinden tamamen ayrılmış alanlarda işlem yapan alanında uzman 1 profesör, 1 öğretim görevlisi ve 5 teknik personelin görev yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda Prof. Dr. Alper Akçalı ve Öğretim Görevlisi Dr. Aslı Kiraz gözetim ve denetiminde çalışmalar mesai kavramı gözetmeksizin devam ediyor. Çalışanların kişisel koruyucu ekipmanlar ve iyi laboratuvar uygulamaları altında görev yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda 20 Nisan 2020 tarihine kadar il genelinden gelen 1382 adet numune analiz edilerek çıkan sonuçlar ve testler, kalite kontrol adımlarında yeterlilik sağladıkları görülerek raporlanıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı aynı zamanda hastane içerisindeki diğer klinik örneklerin mikrobiyolojik analizlerini de yürütüyor. 
ÇOMÜ Pandemi Hastanesinde kullanılmaya başlanan hızlı real-time PCR kitleri ile günde ortalama 380 koronavirüs testi sonuçlandırılıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen hızlı real-time PCR kitlerinin yanı sıra Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi ve GESTAŞ’ın 150 bin TL’lik desteğiyle alınan ikinci real-time PCR cihazı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı daha donanımlı hale getirildi. İki cihazla birlikte testleri sonuçlandırma süreleri kısaltıldı. 

Tüm biyogüvenlik önlemlerinin alındığı, birbirinden tamamen ayrılmış alanlarda işlem yapan alanında uzman 1 profesör, 1 öğretim görevlisi ve 5 teknik personelin görev yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda Prof. Dr. Alper Akçalı ve Öğretim Görevlisi Dr. Aslı Kiraz gözetim ve denetiminde çalışmalar mesai kavramı gözetmeksizin devam ediyor.

Çalışanların kişisel koruyucu ekipmanlar ve iyi laboratuvar uygulamaları altında görev yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda 20 Nisan 2020 tarihine kadar il genelinden gelen 1382 adet numune analiz edilerek çıkan sonuçlar ve testler, kalite kontrol adımlarında yeterlilik sağladıkları görülerek raporlanıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı aynı zamanda hastane içerisindeki diğer klinik örneklerin mikrobiyolojik analizlerini de yürütüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.