AK Partili Gider’den, Çanakkale Belediyesi’ne salvolar: “İnsafınız kurusun!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Gider’den, Çanakkale Belediyesi’ne salvolar: “İnsafınız kurusun!”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 2019 seçimleri öncesi halka verdiği 78 vaatten sadece 18’ini hayata geçirebildiğini belirterek, “Yapacağız dedikleri 78 projenin 18’ini yaptık diyorlar ama bu bile gerçekçi bir rakam değil. ‘Cumhuriyet Meydanı genişletilmeli, oradaki lüzumsuz binalar kaldırılmalı’ diye diye bizim dilimizde tüy bitti. Genişletme adı altında sadece Atatürk heykelini 10 metre yana almışlar. İnsafınız kurusun!” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Etkinlikte Gider’e, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder ile AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas eşlik etti. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Jülide İskenderoğlu ise Ankara’daki işleri nedeniyle etkinliğe katılamadı.

“ÇANAKKALE’DE ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Nejat Önder’in gazetecilere tebrik mesajlarını iletmesinin ardından söz alan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, eski milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesiyle birlikte kentin makus talihini değiştirmek adına bir iddia ortaya koyduklarına dikkat çekerek, “Çanakkale için büyük hayallerimiz ve projelerimiz var. Çanakkale’miz hak ettiği yöneticilik anlayışına bir an önce kavuşmalıdır. Bu istek ve arzuda yalnız olmadığımızı biliyoruz. Halkımızın da büyük bir çoğunluğunun bu istek ve arzuyu taşıdığını biliyoruz. Çanakkale yıllarca CHP’li bir belediye tarafından yönetilmiş olsa da, hükümetimizin kaynakları, bakanlıklarımızın hizmetleri, grup başkanvekilimizle, milletvekillerimizle Çanakkale’de çok güzel işlere imza attık. Yeni dönemde de Çanakkale’de inşallah güzel işler yapacağız” diye konuştu.

"JÜLİDE İSKENDEROĞLU ORTAK ADAYIMIZ OLARAK SEÇİMLERDE YARIŞACAK"

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlayan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, sonrasında ise sözü, yaklaşan yerel seçimlere getirdi.

Seçimlerin, kendilerini test etmeleri açısından önemli olduğunun altını çizen Gider, “Yeni bir seçim dönemine giriyoruz. Seçimler demokrasilerin olmazsa olmazlarıdır. Belirli aralıklarla düzenlenen seçimler kendimizi test etmemiz açısından da son derece önemlidir. Çünkü milletimiz bizlere duyduğu ilgi veya şikayetleri en güzel seçimlerde anlatıyorlar. Bundan daha güzel kamuoyu araştırması veya karne olamaz. Bu seçimlere Cumhur İttifakı olarak birlikte gidiyoruz. Jülide İskenderoğlu hanımefendi de ortak adayımız olarak seçimlerde yarışacak” dedi.

78 PROJENİN 18’İNİ YAPMŞLAR… İNSAFINIZ KURUSUN!”

Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 2019 yerel seçimleri öncesi seçmene 78 vaatte bulunduğunu ancak sadece 18’ini hayata geçirdiğini vurgulayarak, “Bir seçime gidiyoruz. Yerel seçimlerin nasıl geçeceğini ben size şimdiden söyleyeyim. Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı adayları hizmetlerini anlatacaklar. Mevcut belediye başkanlarımız neler yaptıklarını anlatacaklar. Seçim stratejimiz de planımız da hizmet üzerine kuruludur. CHP’li belediye başkanları ve adayları ise seçimlerde ideolojiyi öne çıkaracaklar. Çünkü hizmet adına konuşabilecekleri hiçbir şey yok. Çanakkale Belediyesi CHP’de ve 78 vaatte bulunulmuş. 18 tanesini yaptığı iddiasında. Yaptığını söylemiyorum. Örneğin, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi, insafınız kurusun! Bizim dilimizde tüy bitti ‘bu meydan genişletilmeli, oradaki lüzumsuz binalar kaldırılmalı’ diye. Sadece Atatürk heykelini 10 metre yana almışlar, insafınız kurusun. Geçen bir video gördüm, ‘İskele Meydanını biz yaptık’ diyorlar. İskele Meydanını bir hamburger firmasına ihale ettiler. Temeli atıldı, dönemin AK Partili Milletvekilimiz Mehmet Daniş, ‘bu yazıktır, günahtır’ diyerek Valiliğe öneride bulundu ve bilabedel Anafartalar Otelini yıktık da meydanın mahvedilmesini engelledik. Yapacağız dedikleri 78 projenin 18’ini yaptık diyorlar ama bu bile gerçekçi bir rakam değil. Muhalefete sesleniyorum, gelsinler hizmet anlatsınlar, proje üretsinler. Bölücülere pirim vermek için oy toplama adına sağa sola gülücük saçmayı bıraksınlar. Eğer bir enerjileri varsa bunu memleket için kullansınlar” şeklinde konuştu.

ADAYLAR AY SONUNA KADAR BELLİ OLACAK

Gider ve Makas, ilçe belediye başkan adaylarının bu ay sonuna kadar açıklanacağı bilgisini vererek, belediye meclis be il genel meclis üyesi adaylarını ise 23 Şubat’a kadar teslim edeceklerini duyurdu.


CHP'li Erkek'ten siyasi partilere ziyaretÖnceki Haber

CHP'li Erkek'ten siyasi partilere ziyare...

9 Ocak Çanakkale Zaferi töreninde şehitlerimiz anıldıSonraki Haber

9 Ocak Çanakkale Zaferi töreninde şehitl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!