Bakrom A.Ş.’nin Çanakkale’deki Büyükhusun Jeotermal Enerji Projesi’ne köylüler ve çevrecilerden tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakrom A.Ş.’nin Çanakkale’deki Büyükhusun Jeotermal Enerji Projesi’ne köylüler ve çevrecilerden tepki!
Bakrom A.Ş. tarafından antik Assos Kenti yakınlarında, Büyükhusun Köyü’nde yapılmak istenen Jeotermal Kaynak Arama Projesi’nin Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda yapılan İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısına, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Tema Vakfı, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Büyükhusun Muhtarı ve köylüleri ile Kozlu köyü muhtarı katıldı. Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan da toplantıya katılarak köylülere ve derneklere destek verdi.

Toplantı, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu hazırlayan şirketinin sunumu ile başladı. Sunumun ardından milletvekilleri ve tüm katılımcılar olarak tek tek söz alarak proje ile ilgili görüş ve düşüncelerini ve itirazlarını dile getirdiler.

4000 hektarlık ruhsat alanı olan projenin doğayı talan edeceğini, tarım, hayvancılık ve turizme darbe vuracağını, köylünün geçimlik arazisinin elinden alınacağını anlatıldı ve projenin hiçbir kamu yararının olmadığı söylendi.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yönetim kurulu üyemiz Seyhan Yüksek, toplantıda yaptığı konuşmada ÇED sürecinin sonlandırılması ve projenin iptali konusundaki taleplerinin kabul edilmesini ve doğadan, yaşamdan yana karar çıkmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, yöre halkının da projeyi istemediğini ve 1578 vatandaşın bir gün içinde imza verdiği belirterek toplanan imzaları Bakanlığa teslim etti.  

İDK başkanı ve yardımcıları söylenenleri dikkatle dinledi ve not aldı. Komisyon yetkililerinden daha sonra alınan bilgiye göre, ÇED süreci devam edecek ve İDK asıl üyelerinin proje ile ilgili görüşleri incelendikten sonra nihai karar verilecek.  


CHP’li Erkek: “100. yılımızda, 85 yıllık özlemimiz sürüyor”  Önceki Haber

CHP’li Erkek: “100. yılımızda, 85 yıllık...

10 KASIM TATİL Mİ OLACAK (Yarın okullar tatil mi) ? 10 Kasım yarım gün mü, kamu kurumları açık mı, okullar tatil mi olacak? İşte Resmi Gazete'de yer alan mevzuat bilgileri…Sonraki Haber

10 KASIM TATİL Mİ OLACAK (Yarın okullar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!