Başkan Makas'ın Ayasofya mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Makas'ın Ayasofya mesajı
AK Parti İl Başkanı Naim Makas, camiye çevrilen ve bugün ilk cuma namazının kılındığı Ayasofya için bir mesaj yayımladı.

Başkan Makas açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Fethin sembolü Ayasofya büyük Türkiye’nin sembolü oldu. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet İstanbul’a girdiğinde ilk olarak Ayasofya’ya geldi. Buraya sığınmış din adamları ve halka hiç bir zarar verilmemesi fermanından sonra şükür namazını kıldı. Ayasofya içerisindeki heykel ve suretleri tahrip etmek isteyen askerlerini sert bir şekilde uyardı ve 3 gün sonraki Cuma namazı için Ayasofya’nın hazırlanmasını istedi.  Sultan Mehmet’in emri ile Ayasofya, içerisindeki hiçbir şeye zarar verilmeden, üzerleri kapatılarak namaza hazır hale geldi. Fetihten sonraki ilk Cuma namazı burada kılındı. Vakıf belgesindeki kesin hükme rağmen müzeye çevrilen Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması da bir Cuma namazına nasip oldu. Peygamber efendimizin (SAV) övgüsüne mazhar olmuş bir padişahın tevazusunun yansıması olarak içerisindeki hiçbir şeye zarar vermeden. Ecdadımızın emaneti; fethin kılıç hakkı AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİFİ Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Dünya Liderimiz Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ferasetleri ve Büyük Devletimizin dirayetleriyle 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılıyor.Fethin sembolü Ayasofya, büyük ve güçlü Türkiye’nin sembolü oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; “Bugün Ayasofya, inşa edildiği tarihten itibaren defalarca şahit olduğu yeniden dirilişlerinden birini yaşıyor. Ayasofya'nın dirilişi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir.”

Hasret zincirlerinin kırıldığı bu tarihi günün mutluluğunu ve onurunu bizlere yaşatan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a sonsuz şükranlarımızı sunarız."


 

Anahtar Kelimeler:
İYİ Parti'ye toplu katılımÖnceki Haber

İYİ Parti'ye toplu katılım

Siyaset dünyasından Basın Bayramı mesajlarıSonraki Haber

Siyaset dünyasından Basın Bayramı mesajl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!