Başkan Yıldırım'ın 15 Temmuz mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yıldırım'ın 15 Temmuz mesajı
MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, 15 Temmuz FETÖ askeri darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı

MHP'li Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

"15 TEMMUZ... 

Malum gece demokrasimize sürülmeye çalışılan ağır bir leke, özgürlüğümüze vurulmaya çalışılan prangadır. 

Ülkemiz bu ve benzeri saldırıları geçmişte de yaşamış, sıkıntıları onlarca yıl sürerek her alanda mağduriyetler oluşturmuştur. 

15 Temmuz her şeyden önce terörist darbe kalkışmasıdır.

Sevk ve idare merkezi Pensilvanya, emir ve komuta zinciri de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiyerarşik yapısının dışındadır.

FETÖ on yıllar boyunca devlete sızarak yerleşmiş, stratejik ve kritik mevkilere takiye ile yığınak yapmıştır.

Devlet ve toplum hayatının hücrelerine kadar nüfuz eden bu hain örgüt Türkiye’nin yıkımı için yıllarca hazırlık içinde olmuştur.

TSK, emniyet, yargı, bürokrasi, medya, iş dünyası, üniversite ve diğer eğitim kurumlarıyla birlikte siyasete yuvalanan FETÖ, Türkiye’yi tıpkı bir ahtapot gibi sarmıştır. 

Genel Başkanımız Liderimiz Devlet Bahçeli nin konuyla ilgili açıklaması şu şekildedir:

15 Temmuz 2016 gecesi uzun asırlar boyunca milli hafızalardan çıkmayacak vahim hadiselere, vandal saldırılara, vahşet dolum teşebbüs ve tertiplere sahne olmuştur.

Tam dört yıl önce, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sirayet etmiş ipotek ve icazet altındaki dar bir kadro devleti işgal, iç barış ve huzur ortamını imha etmek için harekete geçmiştir.

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü zalimlerin tetikçiliğini alenen üstlenip cani ve hain yüzünü hayâsız ve hunhar şekilde göstermiştir.

Türkiye üzerinde hesap yapan, aziz millet varlığının birliğine, dirliğine ve tarihsel sürekliliğine kanlı cephe açan iç ve dış işgal güçleri FETÖ’yü kullanıp silahlandırarak emellerine ulaşmak istemişlerdir.

15 Temmuz darbe ve istila teşebbüsü Gezi Parkı kalkışmasının bir devamı, 6-8 Ekim olaylarının bir etabı, bazı il ve ilçelerimizde yaşanan barikat ve hendek terörünün menfur ayağıdır.

Türkiye’miz bilhassa son on yıldır pek çok felakete maruz kalmıştır.

Hem içerden hem de dışardan siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalar kanalıyla ağır operasyonlara uğrayan ülkemizin 15 Temmuz’da iç kargaşa ve kaosa düşmesi, hatta bölünerek devrilmesi amaçlanmıştır.

Zorlu bir coğrafyada yaşadığımız malum ve mazbut bir gerçektir.

Geçmişten tevarüs edilen husumet ve huzursuzlukların bugünkü zaman diliminde farklı yol ve yöntemlerle tedavülde bulunması devamlı surette tetikte ve teyakkuz halinde olmamızı gerektirmektedir.

Fetihlerimizin intikamını, zaferlerimizin rövanşını almak için kuyruğa giren Türk düşmanlarının hiç boş durmadığı, ya doğrudan ya da devşirdikleri hainlerle rehavetimizi kollayıp müsait bir ortam yokladıkları bilinen bir husustur.

Çağlar değişip tarih nehri hızla aksa da karanlık senaryoların hep aynı, değişenin ise sadece zulüm figüranları olduğu bellidir, milli bellekte bütünüyle mahfuzdur.


Gelişmelere tarih şuuruyla bakıldığında her meseleyi kolaylıkla tasnif ve tefrik etmek elbette mümkün ve mutlaktır."

Anahtar Kelimeler:
İl Sağlık Müdürlüğünden o iddiaya yalanlama!Önceki Haber

İl Sağlık Müdürlüğünden o iddiaya yalanl...

Gelibolu'da korkutan orman yangını: Aynı bölgede çıkmış!Sonraki Haber

Gelibolu'da korkutan orman yangını: Aynı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!