Jülide İskenderoğlu: "Biga markası daha da büyüyecek"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jülide İskenderoğlu: "Biga markası daha da büyüyecek"
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Biga Fuarı açılış törenine katıldı. Törende konuşan İskenderoğlu, Çanakkale’ye kazandırılan yatırımlarla, Biga markasının daha da büyüyeceğini söyledi.

Biga Fuarı açılış töreninde konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Fuarı’nın, ilçe ve bölge açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Geçen sene 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı ve 100 binin üzerinde ziyaretçimiz katılım sağlamış. Bu, özellikle markalaşan Biga’nın ne kadar önemli olduğunun, bölgede ne kadar söz sahibi olduğunun işareti. Biz, eskiden hep büyükşehirlerde fuar olur diye bilirdik. Artık Biga’mız büyükşehir gibi bölgede güzel işler yapıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Biga’nın ve Çanakkale’nin marka değerini yükseltmek için var güçleriyle çalıştıklarını da söyleyen İskenderoğlu, “Biz de bölgede büyük bir Gıda OSB’si yapıyoruz. Yaklaşık 136 hektar arazi üzerinde ve bütün bölgemizi, nitelikli tarımımızı ayağa kaldıracak. Burada Biga’da ürettiğimiz eti, sütü daha da değerlendireceğimiz ve ihracatımızı artıracağımız bir iş. Gururla söylüyoruz ki 91 tane fabrikanın bayrağını dalgalandıracağı, 40-50 bin kişiye istihdam sağlayacak büyük bir proje. Son hızla bunu çalışıyoruz. Ulaşımı gerçekleştirmek, daha da iyi hale getirmek için, 1915 Çanakkale Köprüsünü yapıyoruz. 18 Mart 2022’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Çanakkale’mizin köprüsünü hizmete açacağız.  ‘Rüzgar var mı? Gemi çalışıyor mu?’ diye düşünmeden hem ürünümüzü taşıyacağız hem ulaşımımızı daha da büyük bir marka yapacağız. Burada da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz, üreten bir şehiriz. Tarım, bizim turizmle birlikte baş tacımız. 115 çeşit ürünümüz var. Bunları daha nitelikli hale nasıl getiririz? Nasıl markalaştırırız? Nasıl paketler daha iyi bir halde dünyaya sunarız diye bunun çalışmalarını birlikte yapıyoruz. Ticaret Odamızla Ticaret Borsalarımızla birlikte çalışıyoruz” diye konuştu. 

Biga’ya ve bölgeye yatırımların hız kesmeden süreceğini de vurgulayan İskenderoğlu, “Biz, üreten bir ülke olmanın faydasını kovit sürecinde daha da net gördük aslında. Hamdolsun ki böyle bir liderle yürüyen Türkiye’de yaşıyorum ve yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla 18 yıl önce ilk adımlarını sağlıkta attık. Bugün gördük ki, büyük ülke dediğimiz yerlerde insanlar birbirlerini bir maske için yerken biz 153 ülkeye 8 yardım kuruluşuyla birlikte yardım gönderir hale geldik. Biz, büyük bir ülkeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz. Üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bugün İstanbul’da et alırken ‘Biga eti olsun’ deniliyorsa, bu bizim çiftçilikle hayvancılıkla uğraşan çok kıymetli üreticimizin başarısıdır. Biz sonuna kadar, Bülent beyle birlikte Bigalı hemşerilerimizin bölgemizin arkasındayız. Durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
Gökçeada Kongresi öncesi aday sayısı üçe yükseldi!Önceki Haber

Gökçeada Kongresi öncesi aday sayısı üçe...

Havalimanı güvenlik toplantısı yapıldıSonraki Haber

Havalimanı güvenlik toplantısı yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!