Dumlupınar şehitleri anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dumlupınar şehitleri anıldı
Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 4 Nisan 1953'te İsveç bayraklı “Naboland” adlı gemiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizcimiz törenle anıldı.

Anma Törenleri kapsamında, Vali İlhami Aktaş ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen töreninin yapılacağı TCG Anafartalar Denizaltısına geçtiler.

Burada, Vali İlhami Aktaş’a Denizaltı Komutanı Deniz Yarbay Erce Yener tarafından TCG Anafartalar Denizaltısı ile ilgili bilgi verildi.

TCG Anafartalar Denizaltısının ziyaretçi şeref defterini de imzalayan Vali Aktaş daha sonra Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ile beraber 4 Nisan 1953'te İsveç bayraklı “Naboland” adlı gemiyle çarpışarak batan 'TCG Dumlupınar'ın anısına denize çelenk bıraktılar.

TCG Anafartalar Komutanlığı Denizaltısında yapılan ilk anma törenin ardından Vali İlhami Aktaş ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, ikinci anma törenin yapılacağı Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığındaki Barbaros Şehitliği’ne geçtiler.

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığındaki Barbaros Şehitliği’nde yapılan anma töreni Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İk. Üsteğmen Anıl Boztepe tarafından günün anlam ve önemi ilgili yapılan konuşmasından sonra İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından şehitlerimiz için dua edildi.

Ardından Vali Aktaş, Barbaros Şehitlik Defterini imzaladı.

Aziz şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılmasının ve dua edilmesinin ardından anma töreni sona erdi.


Çanakkale seçmeninin iradesini hedef alan İYİ Partili Uz’a tepki!Önceki Haber

Çanakkale seçmeninin iradesini hedef ala...

Skandal iddia: Çanakkale üniversite hastanesi çalışanları tehdit mi ediliyor?Sonraki Haber

Skandal iddia: Çanakkale üniversite hast...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!